Basisonderwijs
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN -  Openbaar basisonderwijs.

Wereldwijzer is een openbare basisschool. Dat wil zeggen: een school die toegankelijk is voor alle leerlingen.Zonder onderscheid in levensbeschouwing of maatschappelijke opvattingen proberen we die openheid uit te dragen.

Onderwijsklimaat

Het scheppen van een onderwijsklimaat dat is gebaseerd op tolerantie en een ontmoeting tussen verschillende mensen met verschillende visies.

In dit veelzijdige onderwijsklimaat zullen ook diegenen voor wie geen eigen (bijzondere) school beschikbaar is, zich thuis voelen. Wereldwijzer is in principe toegankelijk voor alle “wereldkinderen”. Wereldwijzer maakt uw kind letterlijk ‘een wereld wijzer’.

Centrale ligging 

Wereldwijzer bevindt zich aan de Goudenregenstraat 1, centraal in het centrum van Duiven. We beschikken over ruime groepslokalen, een praktisch speellokaal voor groep 1/2. En we hebben een grote gemeenschapsruimte, die we niet zonder reden ‘de Kuil’ noemen. In het midden van het gebouw bevindt zich een gezellige patio. In de school is veel extra gangruimte, waar we o.a. onze computers hebben geplaatst.

Werkwijze:

Als onderwijskundig uitgangspunt van onze school gaan we uit van de pijlers van het daltononderwijs. Daarnaast hebben we de beste elementen uit de diverse onderwijsstromingen in ons onderwijs samengebracht hebben. We trachten als school optimaal rekening te houden met verschillen tussen leerlingen door o.a. :

  • Veel nadruk te leggen op de zelfstandigheid van kinderen en het samenwerken onderling
  • Te werken met dag- en weektaken
  • Duidelijke afspraken te maken over instructie en hulpvragen van kinderen
  • De instructie aan te passen aan de behoefte van kinderen.

Meer weten? Bezoek dan de website van 'Wereldwijzer' door op onderstaande link te klikken!

bron: www.wereldwijzerduiven.nl