www.duuve.nl gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren

Over (Wil van) Duuve

Blog
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times
DUIVEN - Over (Wil van) Duuve
 

Hallo Duuve, Groessen en Loo!

Via deze weg wil ik op de eerste plaats alle nieuwe (facebook)vrienden en leden/likers van de facebookgroep ‘Duuve.nl | Digitaal Centrum in de gemeente Duiven` van harte welkom heten.

De meeste mensen weten inmiddels wel wie er `schuil` gaat achter deze pagina`s en de website Duuve.nl. Voor wie dat nog niet weet; een introductie omtrent mijn persoon. Mijn naam is Wilfred van D. (alias Wil van Duuve.nl). Geboren in 1971 in Arnhem en na daar te zijn ‘opgedroogd’ weer huiswaarts gekeerd naar de Woerdstraat nummer 2. De Woerd is één van de oudste (en mooiste) buurten in Duiven met een rijke historie. We woonden destijds achter de slagerij van de familie Kersten en tegenover Jan de Bakker. Dit `stukje Woerd` werd in de volksmond ook wel `t fort en/of `klein Amerika` genoemd. In een reactie heb ik kunnen vernemen dat die benaming(en) betrekking zou kunnen hebben tot de naoorlogse ` Marshallhulp`. De inmiddels verdwenen woningen zouden vlak na de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd m.b.v. deze Marshallhulp. Helaas beschik ik zelf niet over foto`s van dit verdwenen stukje Woerd. Dit gedeelte heeft plaats moeten maken voor nieuwbouw zoals vele plekken in de gemeente Duiven.

In het jaar 1973 is ons gezin verhuisd naar Eltingerhof (23?! huisnummer is mij ontschoten) en in 1974 verhuisd naar Droo Zuid 12. Inmiddels woon ik in Duiven Zuid; tussen een wethouder en een houtkunstenaar. Sinds enkele jaren verzamel ik foto`s, afbeeldingen en documentatie m.b.t. de historie van en over de gemeente Duiven. Dit heb ik toen gedaan als beheerder van de facebookpagina ‘Duuve Historisch Mooi` waaraan ook de besloten groep `Duuve` was gekoppeld. Facebook heeft toen (zonder notificatie) de profielpagina `Duuve Historisch Mooi` ongewenst en ongevraagd omgezet in een pagina waardoor ik (als beheerder) geen toegang meer had tot mijn pagina`s (en materiaal). Dit is dan ook de reden dat ik nu als `Wil van Duuve`(.nl) een doorstart heb gemaakt. Om mensen uit die vorige groepen niet te blijven ‘lastigvallen’ heb ik niet wéér vriendschapsverzoeken gedaan maar hoop ik wel dat ook zij weer mee willen gaan doen met ‘Duuve’.

Als 45+`er behoor ik (net als vele anderen uiteraard) tot de (gekscherend) ‘transitie-generatie’. Hiermee bedoel ik dat we vele ‘overgangen’ hebben meegemaakt. Van zwart/wit televisie naar kleurentelevisie, van voetballen op ‘Welleveld’ naar `de Nieuweling’ en tenslotte het ‘Horsterpark’. Van grove, donkere brilmonturen naar de hippe(?) ‘Vulcanobril’ in de jaren `80 (haha) en tot slot van het analoge tijdperk naar de digitale wereld… Kortom; er is een boel veranderd in de loop der jaren en er is ook een boel veranderd en verdwenen in de gemeente Duiven. Plekken en plaatsen waar we allemaal leuke herinneringen hebben beleefd. Denk hierbij aan scholen, cafés, accommodaties etc. Na de Tweede Wereldoorlog is er meer gesloopt en afgebroken dan gedurende de Tweede Wereldoorlog. Veranderingen zijn 'van alle dag' natuurlijk maar de gemeente Duiven heeft, als aangewezen groeikern eind jaren `70, een behoorlijke metamorfose ondergaan. In die (eerdere en huidige) groepen hebben vele inwoners prachtig mooi materiaal aangeboden m.b.t. de historie van de gemeente Duiven waar ik jullie dan ook enorm voor wil bedanken! Om die mensen niet het gevoel te geven dat hun inzet ‘verspilde moeite’ is gebleken, ben ik nu druk doende om alles uit te sorteren zodat ik dit alles op leuke en vermakelijke wijze kan inpakken en verwerken in een artikel op Duuve.nl.

Het onderdeel `Historie` op de website heeft dan ook prioriteit wat mij betreft en het door jullie eerder aangeleverde materiaal zal dan ook gaandeweg te zien zijn op de website en/of op facebook. Helaas zijn er enkele fraaie luchtopnames en kaarten verloren gegaan als gevolg van een ‘computercrash’. Hopelijk kan dit materiaal alsnog worden aangeboden. Zoals de Duivenpost wekelijks op ieders deurmat valt; zo gebruik ik facebook, Google en Twitter als digitale brievenbus om 'Duuve' bij jullie onder de aandacht te brengen. Daarna is het aan jullie en is het ontzettend leuk om jullie enthousiaste reacties en herinneringen te lezen. Jullie reacties en herinneringen zijn voor mij 'de krenten in de pap' en vullen een (historisch) artikel dan ook op leuke wijze aan. Om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken staat het jullie vrij om artikelen (zo veel mogelijk) te delen. Hoe meer publiek en lezers er worden bereikt, des te meer (nieuwe) bronnen en dus meer kans op mooi, nieuw (oud) materiaal en foto`s waar we allemaal plezier aan beleven. Duuve.nl is overigens geen 'commerciéle instelling' en zal dat ook niet gaan worden. Adverteren (tegen betaling) is niet mogelijk; dat doe ik geheel kosteloos! Ik promoot liever de lokale ondernemer d.m.v. zelfgemaakte 'promotie' in artikelen.

Als Duivenaar weet ik meer te herinneren over ‘het Duivense’ dan over noemenswaardige historie m.b.t. de dorpen Groessen en Loo. De dorpen Groessen en Loo komen zeer zeker aan bod en ook daarvan heb ik mooi materiaal tot mijn beschikking. Mochten er mensen uit Duiven, Groessen en Loo zich geroepen voelen om mee te doen? Graag! Heel graag! Duuve.nl is van ons allemaal en het staat u vrij om geheel in eigen tempo en geheel vrijblijvend mee te doen door bijvoorbeeld een leuk artikel in elkaar te zetten die dan (desgewenst) onder uw naam op de website zal worden gepubliceerd. Het moet dan wel betrekking hebben met en tot de gemeente Duiven. De bedoeling van de website is om (m.b.t. de historie) die leuke herinneringen aan plekken, plaatsen, panden, ondernemers en prominente inwoners een plek te geven waar we nog eens kunnen kijken naar, of lezen over een stukje geschiedenis van en over onze gemeente.

Duuve heeft niet de intentie om complete archieven te gaan blootleggen. Het is meer de bedoeling om enige uitleg en informatie aan te bieden aan zowel de oudere, jongere als nieuwe inwoners in de gemeente Duiven. Uw reactie op een foto kan of zal worden meegenomen in een artikel. Duuve is voor- en door inwoners uit de gemeente Duiven. Indien u meer gedetailleerde informatie wenst; dan verwijzen wij u graag door naar de historische kring en/of het streekarchivaat de Liemers en Doesburg. Duuve hoopt u uitsluitend te informeren en te enthousiasmeren over het nog aanwezige aanbod en wat er in de loop der jaren is verdwenen. Hetgeen ik inmiddels in het historische gedeelte heb geplaatst op de website is al door vele (privé)websites beschreven en gepubliceerd. De keuze om specifieke en gedetailleerde informatie weg te laten is een bewuste keuze. Dit is gedaan om niet het gras voor de voeten weg te maaien van eerder genoemde archieven. De foto`s worden (voor zover bij mij bekend) te allen tijde vermeld met de maker ervan dan wel de rechthebbende(n). De oude foto`s zijn (onder voorwaarden) vrij van rechten. Ik hoop dan ook van harte dat u eens de moeite zult nemen om eens in uw fotoalbum (of dat van oma en opa) te kijken of er misschien nog mooie foto`s zijn waar u mij en vele anderen mee kunt blij maken.

Foto`s of een fotokopie uit boeken e.d. kunnen (i.v.m. rechten/copyright) niet op de website worden gepubliceerd. Duuve hoopt o.m. een leuk naslagwerk te gaan worden voor zowel jong als oud en voor alle inwoners in de gemeente Duiven. Overtallige (het kunnen er nooit genoeg zijn hoor) foto`s/materiaal zal ik plaatsen op de facebookpagina van duuve. Hiermee bedoel ik te zeggen dat een willekeurig artikel aangekleed zal worden met enkele foto`s en beeldmateriaal. Niet alle foto`s zullen of kunnen worden gebruikt op de website van Duuve. Overige  foto`s (of materiaal) zal ik dan plaatsen op de facebookpagina van Duuve en/of aanbieden in de facebookgroep van Rene Keultjes. Op zijn facebookpagina zijn prachtig mooie foto`s te zien m.b.t. de historie van de gemeente Duiven. De facebookpagina van Rene kunt u vinden onder de noemer `De harde werkers van de vorige eeuw

Aangezien ik met enige regelmaat ook foto`s plaats van gebeurtenissen, evenementen etc. waarop ook mensen te zien zijn, kan het zijn dat u dit misschien liever niet wenselijk vindt. Laat dit even weten en dan zal deze foto door mij worden verwijderd. De reden dat ik zelf enigszins op de op achtergrond blijf is (op de eerste plaats) omdat het concept ‘Duuve’ niet om mij als persoon gaat. Duuve heeft al een gezicht en dat is het wapen van Duiven en/of uw gezicht. Duuve is van ons allemaal; ik betaal alleen de rekeningen haha… Een andere reden is dat ik sowieso voorzichtig ben met privacygevoelige informatie. Helaas ben ik in een recent verleden (enigszins) slachtoffer geweest van identiteitsfraude (marktplaatsbestellingen onder mijn naam) als gevolg van (auto)diefstal (smartphone) gedurende een uitvaart (Moscowa). Soms zie ik nog wel eens berichten op facebook voorbij komen met mededelingen dat ‘men’ met vakantie gaat of is; wees daar voorzichtig mee! Daarnaast ontvang ik wekelijks (gemiddeld) 20+ vriendschapverzoeken op facebook van schaarsgeklede jonge dames (spam) en is facebook blijkbaar een interessante plek voor mensen met kwade bedoelingen.

Wil van Duuve | Beheerder www.duuve.nlNaast het bovengenoemde zijn er nog een aantal andere factoren waarom ik mijzelf niet in de spotlights plaats. Om hier geen medisch dossier achter te laten zal ik dit, voor wie het echt weten wil, in verkapte vorm proberen uit te leggen. U zult mij niet snel in drukke, lawaaierige ruimtes of evenementen aantreffen. Het ene moment ben ik actiever met de website dan op andere momenten. Ook dit heeft zo zijn redenen. We hebben tenslotte allemaal wel iets `wat ons plaagt’ en ik deel dit met jullie om niet geheel anoniem te zijn of te blijven. Mocht ik u ergens treffen en/of herkennen dan zal ik mij aan u voorstellen en u vertellen waar ik u van herken. Om toch een beetje tegemoet te komen plaats ik dit alles in mijn eerste ‘blog’ zodat jullie ook mijn foto kunnen zien en mij eventueel herkennen.

Wanneer het historische gedeelte in de website is verwerkt wil ik mij meer gaan toeleggen op actueel nieuws, de uit-agenda en wil ik mij meer gaan toeleggen op digitale fotografie. Ik zal dan wat vaker door onze mooie gemeente wandelen of fietsen. Duuve is en blijft een hobby waaraan ik een boel plezier beleef en jullie hopelijk ook. Ik doe m`n uiterste best om er iets leuks van te maken en dat probeer ik in zo goed mogelijk Nederlands te verwoorden. Excuses voor eventuele spellingfouten en grammaticale misverstanden.

Vriendelijke groet van de beheerder

Wilfred (a.k.a. Wil van Duuve)

 
 • New York Pizza
 • Fotografie Jacques Kok
 • palmtuin348x308
 • Bike Totaal Witjes
 • Nijland auto
 • Luuk media
 • Certego

Laatste Blog(s)

Top Bloggers

 • benvanduuve

  Wil VAN DUUVE

  BEHEERDER DUUVE.NL

 • eddy

  Eddy Boss

  in duiven gebeurde het

 • hn

  Henk nijland

  henk op weg