08
zo, dec
0 Nieuwe Items

Het kunstwerk 'Vogelvlucht' van Maree Blok en Bas Lugthart

Beeldentuin
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Sculptuur op rvs zuilen op het Remigiusplein.

De gemeente Duiven bestaat 200 jaar en heeft de afgelopen decennia  een stormachtige groei doorgemaakt. Aan weerszijden van het dorpsplein staan 2 sculpturen geplaatst op rvs zuilen.Een man- en vrouwfiguur lijken aan te komen vliegen, hangend aan de poten van een grote duif. Als een poetische verbeelding van de snelle groei die de gemeente Duiven heeft doorgemaakt en waar vele jonge gezinnen uit alle windrichtingen zijn neergestreken om hier hun bestaan op te bouwen.

vogelvlucht

Zuil van water

De vrouwsculptuur op het waterplein staat op een zuil van water. De hoogte van de zuil (3.00m) is de maximale hoog-waterstand  bij overstroming van de rivieren die de Liemers omringen. Het water dat langs de zuil naar beneden stroomt geeft de sculptuur een dynamiek alsof de mensfiguur werkelijk lijkt te vliegen.

Soort:
Vervaardiger:
Locatie:
Datering:
Materiaal:
Nummer:
Collectie:

Sculptuur
Maree Blok/Bas Lugthart
Remigiusplein, Duiven
2017
RVS
onbekend
Gemeente Duiven

postduifjes

Postduif berichtjes

Een groot aantal kleine duiven lijken neer te strijken op het Remigiusplein. Een 50-tal uit rvs gesneden duiven zijn -verspreid over het plein- opgenomen in de bestrating. De duiven dragen kleine postduif berichtjes met zich mee. Het zijn in het rvs gegrafeerde korte fragmenten uit de geschiedenis van Duiven. Zij vertellen het verhaal van het onstaan van Duiven in vogelvlucht, vanaf de eerste vermelding van Thuvine (Duiven) in het jaar 838 tot heden.

Ontmoetingsplaats

Het plein moet de centrale ontmoetingsplaats worden. Onder meer het nieuwe Cultureel Centrum Onderling Genoegen en winkels verrijzen er. Het kunstenaarskoppel Blok/Lugthart won de wedstrijd waar Duiven 100.000 euro voor opzijzette.

Zweven

'Vogelvlucht' bestaat uit beelden van een man en een vrouw die elk op een 8 à 9 meter hoge zuil staan. Ze reiken naar een duif en omdat de figuren en de vogels ’s avonds worden verlicht, lijken ze boven het plein te zweven.

bron: http://bloklugthart.nl/

  • fjk
  • garage nijland
  • hubo maassen
  • newyorkpizza
  • palm groessen
  • van loon finance
  • witjes groessen