foto: GoClean de Liemers | facebook

Mens & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - De strijd tegen het zwerfafval in Duiven en de Liemers

Het team van GoClean de Liemers heeft zich als doel gesteld om de gemeente Duiven binnen 10 jaar zwerfafvalvrij te maken. Onder zwerfafval verstaan wij, al het afval in onze leefomgeving, wat niet in een vuilnisbak, vuilcontainer, vuilniszak etc. is beland.

Ons doel is om inwoners in de Liemers te wijzen op de gevolgen van zwerfafval en wat zij er zelf aan kunnen doen: Bewustwording. Daarnaast willen we de volgende generatie (onze kinderen) zodanig opvoeden en informeren, dat het ook voor hen de gewoonste zaak van de wereld zal zijn om afval netjes en correct af te voeren: Educatie. Als aanvulling hierop zorgen we ervoor dat tijdens het opruimen (school- en buurtacties) van zwerfafval, het afval gescheiden wordt in de bij iedereen bekende vuilstromen: papier, verpakkingen, GFT en restafval: Actie.

Drie stappen

Voor het laten slagen van onze missie gaan we in drie stappen aan de slag: Bewustwording, Educatie en Actie. We willen dat iedereen met andere ogen om zich heen kijkt en zich realiseert dat er veel troep op straat en in de bermen ligt. Zodat ook zij tot actie zullen overgaan om een bijdrage te leveren voor een schoner, mooier en betere leefomgeving. GoClean de Liemers organiseert maandelijks in één wijk een evenement om de betreffende buurtbewoners kennis te laten maken met de nadelige gevolgen van zwerfafval.

Meer weten?

Meer weten of meedoen? Kijk dan eens op de website om te lezen wat u kunt doen om uw leefomgeving schoon en leefbaar te (be)houden.

bron: https://www.goclean-duiven.nl