De genomineerden zijn bekend! De vrijwilligersprijs heeft 3 categorieën

Vrijwilligerswerk
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - De genomineerden zijn bekend! De vrijwilligersprijs heeft 3 categorieën: De individuele prijs, de groepsprijs en de jongeren vrijwilligersprijs.

Individuele prijs

 • Lisa Zwijnenberg, Only Women: Lisa Zwijnenberg heeft met behulp van Stichting Mikado een doorstart gemaakt met de groep Only Women. Met Only Women wil zij vrouwen die zich eenzaam voelen en een klein sociaal netwerk hebben met elkaar in verbinding brengen. Lisa Zwijnenberg heeft de groep Only Women middels ideeën bussen bij het Huis van Droo, bij cafe de Buren, sociale media en de Duiven- en Westervoort Post bekendheid gegeven aan het grote publiek. Tevens is Lisa Zwijnenberg een aanspreekpunt geworden voor vrouwen die deelnemen bij de groep Only Women. Lisa Zwijnenberg heeft zich onderscheiden door de groep Only Women een gezicht en vorm te geven door zich op laagdrempelige wijze voor te stellen aan vrouwen uit de gemeenten Westervoort en Duiven die zich eenzaam voelen, huiselijk geweld hebben meegemaakt of gescheiden zijn. Lisa Zwijnenberg coördineert en begeleid met veel passie en energie de dames die bij Only Women komen met als resultaat dat de groep groeiende is en dat de dames met veel plezier naar de bijeenkomst komen, dames een groter netwerk hebben opgebouwd, een vaste groep zich gevormd heeft en met een brede glimlach weer naar huis toe gaan.
 • Ralf Diesvelt, Stichting Blues Soos Rinoceros: Ralf zet zich al 10 jaar in voor Rinoceros, nu sinds 4 jaar als voorzitter. Ralf is zeer betrokken, zowel binnen Rinoceros als buiten Rinoceros. Hij heeft zich sterk gemaakt voor een eventuele privatisering binnen de stichting. Hij is de trekkende kracht van de stichting met zijn jaren ervaring als algemeen bestuur en natuurlijk als voorzitter. Ik ken weinig vrijwilligers die zo vreselijk veel inzet, passie en betrokkenheid tonen als Ralf.
 • Michiel Scholten, basketbal verenging Pigeons: Michiel Scholten is als bestuurslid van onze geweldige basketballvereniging Pigeons een echte duizendpoot. Zo is hij als secretaris verantwoordelijk voor het wekelijks schrijven van geweldige wedstrijdverslagen (voor al onze teams) en daarnaast is hij altijd in de sporthal te vinden wanneer er wedstrijden zijn. Hij komt dan helpen met het fluiten van wedstrijden of hij zit achter de wedstrijdtafels. Verder onderhoud hij alle communicatie met de leden en notuleert hij alle vergaderingen vanuit onze club. Ook is Michiel een echte verbinder en heeft hij als doel gesteld om de samenwerking met andere verenigingen aan te trekken en om in Liemers en Achterhoeks verband nauw samen te werken met de andere basketbalverenigingen. Hij wordt hierbij ondersteund door het voltallige bestuur. Verder is Michiel de initiatiefnemer in het opstellen van een nieuw verenigingsbeleid en houdt hij zich bezig met het digitaliseren van het papieren archief van Pigeons. Kortom Michiel Scholten is onze steun en toeverlaat en ik wil hem namens het bestuur van Basketballvereniging dan ook met trots nomineren als Vrijwilliger van 2016!
 • Simone de Wild-Welling, jeugd en concertcommissie Liemers Harmonie Duiven: Simone houdt het overzicht terwijl ze zich inzet voor diverse commissies binnen Liemers Harmonie Duiven die veel aandacht vragen. Ze helpt al jaren mee om nieuwe jeugdleden te werven en nieuwe aanmeldingen onder te brengen bij één van onze docenten. Dit heeft vaak meer werk in handen dan iedereen denkt. Aanmeldingen kunnen op ieder moment in het jaar komen, dus zorgen ze op ieder moment voor vrijwilligerswerk. Daarnaast is ze samen met andere vrijwilligers de wervingsdag Join LHD & OG gestart. Een succes waar al twee jaar meer dan vijftig kinderen kennis kunnen maken met muziek en schutterij. Ook de terugkomdag is al twee jaar een succes. Het werven van vrijwilligers voor dit soort evenementen is altijd lastig, maar Simone slaagt er in de mensen te enthousiasmeren en te overtuigen mee te doen. Simone heeft gekookt bij het jeugdweekend, staat de hele dag te flyeren tijdens Duuve te Gek en speelt mee tijdens Dickens in de Liemers om de jeugdmuzikanten ondersteuning te geven.
  Daarnaast organiseert ze samen met de concertcommissie de concerten die Liemers Harmonie Duiven uitvoert. Locatie, licht, geluid, programma, uitnodigingen, planningen, vrijwilligers en meer. Simone draait nergens haar hand voor om en weet met positiviteit haar vrijwilligerswerk te doen.
  Vaak lopen het organiseren van het concert en activiteiten voor (nieuwe) jeugdleden door elkaar heen. Toch pakt ze alles op en staat ze ook als muzikant altijd klaar om mee te spelen (zelfs om andere verenigingen te helpen). Tenslotte zet ze zich ook nog in voor de afdeling waterpolo van ZV De Breuly.
 • Kees Keet, Scouting Groessen: Kees Keet is jarenlang leiding geweest bij scouting Groessen. Sinds augustus 2016 is hij gestopt als leiding bij een bepaalde groep van scouting (de scouts). Daarnaast is hij sinds een paar jaar voorzitter van onze scoutinggroep en willen wij hem graag belonen voor wat die de afgelopen jaren voor onze scoutinggroep heeft betekend. Door zijn inzet hebben we in 2016 vele sponsoring gekregen, waaronder een complete nieuwe groepstent, een cheque van de Avero en ook een cheque van de Rabobank. Daarnaast hebben we nog vele giften te danken aan Kees. Door de inzet van Kees loopt alles bij scouting Groessen op rolletjes. Elk jaar hebben we een kerstactie en eieractie en door zijn inzet behalen we altijd mooie bedragen op voor onze verening.
 • Eva Niemeijer, scouting Duiven: Eva heeft Scouting door haar bloed lopen. Ze is als leiding van de speltak "Blauwe Vogels" druk om de jeugdleden met een beperking een leuke tijd te geven en veel te leren van Scouting. Verder is zij voor alle leiding van de speltakken de praktijkbegeleider en is ze ook nog eens onderdeel van het bestuur. Haar (on uitputtende) inzet zorgt dat vele zaken op rolletjes blijven lopen bij Scouting Duiven.
 • Willem Eijkels, S.V. Loo, Schutterij Willem Tell: vanwege het feit dat hij als vrijwilliger: Penningmeester is bij de Schutterij Willem Tell, één van de organisatoren is van de UNOX-Nieuwjaars duik in Loo, penningmeester is bij de afdeling voetbal s.v. Loo, grensrechter is bij het 1ste elftal s.v. Loo, barkeeper is bij s.v. Loo en de helft is van duo Immerloos welke elk jaar voor 2 optredens zorgt op de Loose Avond en bij de Jeugdprinswisseldag van Carnavalsvereniging De Nathalzen.

Groepsprijs

 • Stichting de weggeefhoek. Stichting de weggeefhoek zet zich belangeloos in voor mensen met een laag budget in de gemeente Duiven en ver daarbuiten. Ze verzamelen spullen en verloten deze gratis via weggeefhoeken op facebook onder geïnteresseerde. Tevens mogen leden ook zelf spullen aanbieden. Alles is geheel gratis. Hierdoor komen bewoners uit de dorpen met elkaar in contact en draagt de stichting bij aan de sociale contacten tussen mensen. Verder zet de stichting zich in voor verschillende activiteiten in de gemeente Duiven zoals de sinterklaasintocht. Dit alles geheel belangeloos. Ze werken met verschillende vrijwilligers die alles vanuit hun eigen huis doen. Zoals het verzamelen en opslaan van spullen en het uitloten hiervan. Daarbij worden ook de verschillende facebook pagina's waar de spullen op worden uitgeloot door vrijwilligers continu onderhouden en beheerd.
 • FRoS: FRoS organiseert jaarlijks een hardloopwedstrijd (BTML)in Duiven waarvan de opbrengsten ten gunste komen van een regionaal goed doel. (AED app tbv netwerk Duiven, GPS apparatuur tgv RHWW reddingshonden Duiven, Lees-/speeltafel tgv st. Meridiaan Westervoort, cheque tgv EHBO Duiven. FRoS organiseert sinds 2015 het in estafette vorm ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen. FRoS initieert het evenement 'Duiven in Vuur en Vlam Voor Vrede' om stil te staan dat vrijheid waardevol is. FRoS neemt actief deel aan Koningspelen door het geven van loopclinics aan kinderen. FRoS neemt actief deel aan de 'Nationale Sportweek'. FRoS neemt deel aan 'Sjors Actief Duiven' door loopclinics te verzorgen. FRoS vrijwilligers maken het mogelijk dat op vijf dagen in de week kosteloze hardlooptrainingen gevolgd kunnen worden.
 • Speeltuin Zoete Kroon: Femke en Ilona zetten zich in voor de kinderen uit de wijk. Ze zijn al maanden druk met voorbereidingen om een nieuwe en fijne speeltuin te creëren. De contacten met de krant, organisaties en alles wat erbij komt kijken neemt Femke op zich. We hopen van de zomer een mooie speeltuin te hebben en hun doel is om dat vooral samen met de buurt en de kinderen te doen. Ze pakken alles aan. Van contacten met omwonenden en het meekrijgen van organisaties. Boomstammen via Staatsbosbeheer, wilgentakken via de knotploeg zodat wij die kunnen hergebruiken!
 • Werkgroep Natuur en Recreatie Groessen en Loo: Herontwikkeling van het voormalig Natuurbad De Waay. Deze groep zorgt voor omvorming tot een natuur- en recreatiegebied, creatie van een Toeristische Overstap Plaats (TOP), het plaatsen van rustplekken (banken/tafels), zij zorgen voor de aanleg van 5 camperplaatsen, het onderhoud en verbetering van het groen door Scouting Groessen, het gebruik van het buitenterrein door de Scouting en de educatie aan kinderen over flora en fauna door Scouting.
 • Lunchclub voor ouderen op het Eilandplein: Maandelijks wordt er een lunch georganiseerd voor ouderen. De ouderen zijn erg enthousiast over dit initiatief. Het is een goede manier om elkaar te leren kennen en te ontmoeten.

Jongerenprijs

 • Miranda Blomsma, Uniek: Miranda zet zich inmiddels meer dan een jaar op geweldige wijze en vol passie in voor een groep jongeren met een belemmering of beperking uit Duiven en omstreken. Met haar project Uniek biedt zij deze jongeren een veilige plek om op laagdrempelige wijze ervaringen te delen, contacten te leggen, dingen te leren en lol te maken. Door haar eigen ervaring met haar visuele beperking was het Miranda's droom om iets voor andere jongeren te betekenen en die droom is uitgekomen. Het zou heel mooi zijn als haar vrijwilligerswerk met deze prijs beloond zou worden. Dat verdient ze! Miranda heeft zelf een visuele beperking, maar dat heeft haar er niet van weerhouden om zelf een vrijwilligersproject op te starten en daar vol voor te gaan. Ze is jong, ondernemend en heeft een heel groot hart op de juiste plek, waardoor zij heel veel betekent voor een groep jongeren met een belemmering of beperking.
 • Ruben Bosch, jeugdhonk beheer/jongerenraad Duiven: Ruben heeft zich al tijdens Alpha bezig gehouden met (moeilijke) jongeren en werkte ondersteunend voor voormalig jongerenwerker Gert-Jan Evers. Ruben heeft de jongerenraad opgericht en neemt voor veel taken nog steeds zelf verantwoordelijkheid. Met de komst van het jeugdhonk, komen hier weer extra taken bij. Daarnaast zet hij zich via de jongerenraad in voor goedkope woonfaciliteiten voor jongeren in Duiven e.d. Waarin onderscheidt de genomineerde zich van andere vrijwilligers in de gemeente Duiven?  Als een van de weinige jongeren zeer actief als vrijwilliger/organisator. Dat mag gezien en gewaardeerd worden!
 • Scouting Beverleiding, Milo, Anne en Dimphy: De jonge leiding van de Bevergroep ( 6-7 jarige jeugdleden ) hebben afgelopen jaar het roer overgenomen van de "ervaren leiders". Het gehele jaar hebben de jeugdleden veel plezier gehad in de activiteiten die de leiders hebben gegeven-aangeboden.
 • Brian Janssen, DVV: Brian is al jarenlang scheidsrechter bij DVV. Hij doet dit vol verve en hij fluit wedstrijden bij Vitesse op eredivisie niveau onder de 12 jaar. Daartoe wordt hij jaarlijks uitgenodigd. Naast het wekelijks fluiten van wedstrijden is hij ook trainer/coach bij MO 17 (meisjes onder de 17 jaar) Brian, is een voorbeeld voor de jeugd. Hij kent zijn verantwoordelijkheden, is altijd bereid te helpen bij onderbezetting en is bovendien een fijne jongen. Wij zijn als vereniging er trots op om Brian als lid te hebben. Iemand die een waarlijke bijdrage levert aan het verenging belang. Hij is een voorbeeld voor menigeen!

Er kan niet meer gestemd worden.

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief!