Vrijwilligersprijzen 2015

Vrijwilligerswerk
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - De genomineerde zijn bekend! De vrijwilligersprijs heeft drie categorieën: De grote vrijwilligersprijs, de individuele vrijwilligersprijs en de jongeren vrijwilligersprijs.

Stemmen is niet meer mogelijk.

Groepen

 • Stichting de Weggeefhoek. Het materieel ondersteunen van personen die het financieel moeilijk hebben en die niet in aanmerking komen voor hulp. Voorbeelden hiervan zijn de Voedselbank, de kledingbank en kwijtscheldingen. Samen met vrijwilligers kunnen er 12.000 leden geholpen worden.
 • Vrijwilligers Liemerije de Korenbloem. Dit is een klein groepje vrijwilligers. Er wordt van alles gedaan om de bewoners van Liemerije leuke dingen te laten doen. Bijvoorbeeld een dagje uit, knutselen en lekker naar buiten gaan.
     
 • Stichting seniorenclub Duiven: trefpunt voor ouderen. In de seniorclub wordt door ruim 20 vrijwilligers aan enkele honderden 65 plussers activiteiten aangeboden om deze mensen een gezellige morgen of middag te bezorgen. Deze vrijwilligers doen dit geheel vrijwillig.
 • Stichting Winterevenementen Duiven (ijsbaan Duiven). 10 jaar lang voor jong en oud een geweldige ijsbaan neerzetten en daarnaast met de opbrengst kerstpakketten uitdelen aan mensen die het even niet zo breed hebben. De organisatie heeft een gigantisch mooi winterevenement opgezet en ze helpen de mensen die het niet breed hebben met de feestdagen.
 • Team Home-Start/Home-Start + de Liemers / Humanitas. Het team bezoekt iedere week een gezin dat tijdelijk ondersteuning nodig heeft. Zowel met de ouder/verzorger als de kinderen worden stappen gezet. Een bijzonder enthousiast team van mensen dat oog en oor heeft voor anderen en naast de ander blijft staan en niet erboven.
     
 • Horsterpark express. De Horsterpark Express bestaat uit een groep vrijwilligers, die de werknemers met een beperking met eigen privéauto dagelijks thuis om ongeveer 08.00 uur ophaalt, naar het Horsterpark brengt en rond 16.00 uur weer naar huis brengt. Iedere chauffeur rijdt een dag in de week.
     
 • Stichting Ruil en Reparatiekring. Het repareren van elektrische apparaten, kleding, fietsen, etc. voor mensen die het minder hebben. Plus het ruilen van goederen voor producten waar "verrassingstassen" mee gevuld worden. Elke week worden er twee tassen weggeven, plus extra tassen met feestdagen aan mensen die het minder hebben. Dat zijn ruim 125 tassen per jaar. Het sociale aspect de koffie tafel, waar mensen elkaar ontmoeten en een gratis kopje koffie kunnen drinken.
     
 • Buurtpreventieteam Lommerweide. Het buurpreventieteam Lommerweide heeft geheel zelfstandig het initiatief genomen tot het opzetten van een Buurtpreventieteam. Met ondersteuning van de gemeente en wijkagent hebben ze een erg actieve groep coördinatoren verzameld. Zij hebben ervoor gezorgd dat er een groep van maar liefst 65 mensen is ontstaan die dagelijks rondes door de wijk lopen.
     
 • Historische kring Duiven/Groessen/Loo. De Historische Kring Duiven/Groessen/Loo is een vereniging die zich bezig houdt met de geschiedenis van Duiven, Groessen en Loo. De vereniging beschikt over veel documentatie en een bescheiden bibliotheek. De vereniging geeft enkele malen per jaar het periodiek “Driepas” met zeer interessante artikelen uit. Ook organiseren ze tentoonstellingen.


Individuele prijs

 • Herma Egging Verlangen: Rode Kruis. Herma doet al jaren vrijwilligerswerk. Zij zet zich altijd 100% in voor iedereen. Zelfs toen haar tweelingzus overleed, bleef zij zich inzetten voor andere mensen. Als het nou gaat om opvang en verzorging of om iemand een onvergetelijke dag te bezorgen. Zij staat klaar.
     
 • Dominique Spoor: Mikado. Dominique maakt voor meerdere groepen binnen Mikado flyers en posters. Zij ontwerpt posters/flyers voor het blad aangenaam en komt steeds met nieuwe ideeën waar Mikado heel blij mee is.
     
 • Heinie Stienezen: Scouting Duiven. Heinie is bij Scouting Duiven onze klus man! Hij stuurt het klus team binnen Scouting Duiven aan en zorgt voor alle reparaties en onderhoud in en om het gebouw. Daarnaast houd hij het terrein netjes en komt altijd met de beste ideeën. Zet zich ook in voor activiteiten waar Scouting Duiven aanwezig is zoals de intocht van Sinterklaas, de Winterfair in het centrum en het Dickens festijn.
    
 • Rob Jansen: FROS Bert Timmer Memorial loop. Hij zet zich honderd procent in voor het hardlopen in Duiven en organiseert ook de bevrijdingsestafette en de Bert Timmer memorial loop. Elke week staat bij hem in teken van FROS. Daarbij worden veel goede doelen gesteund.
     
 • Marian Hulscher: Stichting tweedehandsbeurzen Duiven. De Tweedehandsbeurzen bestaat al jaren en zorgt ervoor dat Duivenaren goedkoop kleding of speelgoed kunnen aanschaffen. De resten worden aan het goed doel geschonken. Dit jaar is het overgenomen door Marian Hulscher, die al meer dan 10 jaar vrijwilliger was op de beurs.
     
 • Henny Erdhuizen: Avond vierdaagse Duiven. Het vrijwillig vakkundig realiseren van secretarieel werk voor de stichting avondvierdaagse Duiven/Groessen/Loo en tevens actief verkeersregelaar. Een man met een hart van goud. Hij heeft leidinggevende capaciteiten met sociale dienstverlening en tevens is hij één van de vrijwilligers van de IJsbaan in Duiven.
     
 • Wilma van Brandenburg: zet zich in voor de Zonnebloem, MDL en Poolse kinderen. Ze zet zich al jaren in voor de 3 stichtingen. Staat voor iedereen klaar. Poolse kinderen logeren al jaren bij haar thuis. Ze gaat ook mee naar Polen om e.e.a. te organiseren. Ze gaat voor de zonnebloem bij mensen op bezoek. Organiseert leuke uitstapjes voor deze mensen en collecteert voor de stichting MDL
     
 • Hennie Roelofs: sportclub Groessen. Hennie staat dag en nacht voor de vereniging klaar. Hij zit al jaren in het hoofdbestuur van onze sportclub en staat hier mee op en gaat er mee naar bed. Hij beheert de accommodatie, maar is ook nauw betrokken bij zowel de voetbal- als de handbalafdeling. Tevens zat hij namens de vereniging in het winnende team van Zomer in Gelderland.
     
 • Sylvia Oudendag: Dickens de Liemers. Voor en met de cliënten en collega's van het Theehuis en de Kinderboerderij Horsterpark is er een driedaagse Kerstmarkt in Dickensstijl bedacht en georganiseerd. Hiervoor zijn veel vrijwilligers geworven die hebben meegeholpen om het plan te realiseren. Het hele park is omgebouwd naar huisjes in de Dickensstijl en alle vrijwilligers hebben hard gewerkt om het evenement staande te houden vanwege het slechte weer.
     
 • Nelly Degen: Pastorale Raad Groessen. Nellie doet al tig jaren, minstens 30 jaar vrijwilligerswerk voor de kerk in Groessen. Ze heeft de leiding van het Parochiesecretariaat, ze verzorgt roosters voor de collectanten, koren, lectoren enz. Ze doet secretariaatswerkzaamheden voor de Pastorale raad. En nog zo veel meer!

 

De jongeren vrijwilligersprijs

 • Dieuwertje Gerritsen: AVW’66 en scouting Zevenaar. Het afgelopen jaar heeft ze iedere woensdag avond voetbaltraining gegeven aan de jongere kinderen, iedere vrijdag avond de kantine aangevuld en iedere zaterdag ochtend het wedstrijd secretariaat gedaan. In de weken dat ze niet op de voetbalvereniging was deed ze erg veel vrijwilligerswerk bij de scouting. Ook tijdens carnaval zet zij zich 4 avonden lang in om het garderobe werk te doen waar de scouting aan mee helpt en ze is iedere zomervakantie een week weg om het hele zomerkamp mee te helpen met diverse activiteiten.
    
 • Welpen & Scouts Leiding Duiven. Wij nomineren Maike, Thomas, Claudia, Yvette & Lars voor de jongerenprijs. Zij zetten zich in als leiding voor de speltakken Welpen en Scouts. Hierbij verzorgen ze opkomsten en kampen die in het teken staan van Scouting. Dit is een klein aandeel van wat zij betekenen voor onze vereniging.
     
 • Miranda Blomsma: Uniek. Miranda heeft ondanks haar eigen beperkingen een initiatief opgezet voor gelijkgestemde. Met dit initiatief heeft zij meerdere jongeren met beperkingen bij elkaar gebracht zodat ze elkaar kunnen leren kennen en kunnen praten over hun beperkingen. Hierdoor komen de jongeren meer uit hun schulp wat enorm helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling.   

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief!