The Dancing Couple | Madeleine Corbey

Ateliers
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

CULTUREEL - Atelier Madeleine Corbey

Als kind wilde ik altijd al in de kunst, maar doordat daar volgens mijn ouders geen droog brood me te verdienen was, belandde ik in de bouw. Na bijna 30 jaar gewerkt te hebben als tekenaar bij Ingenieursbureaus en afdelingen architectuur/stedenbouw of bouwtoezicht bij gemeentes was de liefde voor kunst nog steeds niet verdwenen en de behoefte voor een vrij beroep alleen maar groter.

Fulltime kunstenaar

Sinds 2002 ben ik fulltime kunstenaar en helemaal gelukkig. Ik heb geen moment spijt gehad van het nemen van ontslag bij mijn toenmalige werkgever. De tijd was rijp om alsnog te gaan voor het geluk. Kunst en werken met mensen is daarbij voor mij heel belangrijk. Ik geniet ontzettend van het doorgeven van mijn kunnen, op kunst- en ambachtsgebied aan anderen. Lessen geven is ook een passie. Het lijkt erop dat mijn cursisten dat ook voelen, want ik krijg altijd hele leuke reacties en de meeste cursisten raken aangestoken door het beeldhouwvirus, waardoor de meeste jaar op jaar doorgaan en ik steeds maar weer een nieuwe cursus kan starten.

Voldoening

Verder geeft het creëren van “plastieken met een gedachte” heel veel voldoening. Jammer dat de verkoop nog op zich laat wachten, zelf koop ik ook regelmatig werk van juist startende kunstenaars, dat zijn betaalbare buitenkansjes, een keer kijken is mooi maar wat is leuker dan elke dag van een kunstwerk te genieten?.

Atelier Allegro

Madeleine Corbey | Brederode 20 | 6922 BM Duiven | tel. 06 23937822

bron: http://www.atelier-allegro.nl/