Wat te doen bij containerproblemen

Afval & Milieu
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

AFVAL - Container kapot of kwijt? Een gele kaart?

 

Containerproblemen

Container kapot of kwijt? Een gele kaart aan uw papiercontainer? Ondergrondse container kapot?
Bel Plastic Omnium: (0800) 02 00 224


Uw restafvalcontainer is voorzien van een chip.
Op het moment dat uw container door het inzamelvoertuig wordt geleegd, registreert de chip dit. Deze registratie bepaalt aan het einde van het jaar de hoogte van uw rekening: hoe vaker de container wordt geleegd, hoe hoger de rekening. U hoeft de container niet elke 2 weken aan de straat te zetten. Het is voordeliger om te wachten tot deze echt vol zit (maximaal 60 kilo) 
U betaalt niet per kilo
maar per keer dat u de container laat legen of de trommel van de ondergrondse container opent. Storing aan de ondergrondse container? Meld dit dan direct bij Plastic Omnium. Telefoonnummer (0800) 02 00 224. 
U betaalt niet voor
het legen van de GFT-container. 
De containers horen bij uw woning
en blijven daar dus achter mocht u verhuizen. 
Maakt u gebruik van een ondergrondse container?
Dan betaalt u per keer dat u de trommel van de ondergrondse container open doet. Er past maximaal 1 volle vuilniszak van 60 liter per keer in de trommel van de container. U opent de container met de afvalpas. 
Restafval container
Wilt u liever een grotere container van 240 liter voor uw restafval? Of wilt u uw grote container van 240 liter juist omwisselen voor een kleinere van 140 liter? U kunt tegen betaling van € 27,50 een grotere of kleinere container aanvragen. 

Aanvraag containerwissel restafval

GFT-container
De GFT-container kunt u op dit moment alleen wisselen als deze onherstelbaar kapot is. U kunt dit dan melden bij Plastic Omnium, telefoon: (0800) 02 00 224. Wilt u liever een kleinere GFT-container? Dat is op dit moment nog niet mogelijk.
Papiercontainer
U kunt uw papiercontainer op dit moment niet wisselen naar een grotere of kleinere. U heeft deze container wel op vrijwillige basis en kunt hem desgewenst inleveren. Houdt u er dan wel rekening mee dat u al uw papierafval op een andere juiste manier aanlevert. Bijvoorbeeld door het zelf te brengen naar het Afvalaanbiedstation of het aan te bieden in hanteerbare en tilbare pakketjes bij de oud papierinzameling aan huis.
 
Wisselen van container
naar ondergrondse container of andersom?
 • Maakt u nu gebruik van een container voor het restafval en wilt u liever gebruik maken van een ondergrondse container? Of andersom: u bent nu aangesloten op een ondergrondse container en wilt liever een enkele restafval container en/of GFT-container? Dat is helaas niet mogelijk. De gemeente wil het inzamelen van huishoudelijk afval op een uniforme en gelijke manier organiseren. Dat betekent dat in principe elk huishouden containers heeft en elke flat/ hoogbouw een ondergrondse container.
 • De enige uitzondering is de wijk de Ploen. Hier zijn bij de bouw van de wijk al ondergrondse containers geplaatst voor het afval en dat blijft vooralsnog zo.
Een gele kaart betekent dat
Uw container kapot is en dat het gevaarlijk is deze nog te legen. Het risico bestaat dat de container uit de klemmen van de afvalwagen valt. Met alle gevolgen van dien.
Wat te doen bij een gele kaart?
Bel Plastic Omnium om uw container te laten omruilen, telefoon (0800) 02 00 224. Bij een volgende ophaalronde kan het zijn dat uw kapotte container niet meer wordt geleegd. Het papier kunt u dan gratis naar het afvalaanbiedstation brengen. Neem dan ook uw afvalpas en legitimatiebewijs mee.

bron: www.duiven/afval

 
 • Nijland auto
 • Luuk media
 • New York Pizza
 • Bike Totaal Witjes
 • Certego
 • Fotografie Jacques Kok
 • palmtuin348x308