Basisonderwijs
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Montessori Peuter- en Basisschool. Bergdravik 2 | 6922 HM

Montessori Peuter- en Basisschool De Groene Ring biedt het kind een veilige en voorbereide omgeving aan, waarin het zich kan ontwikkelen tot een zelfstandig, eigen en sociaal individu.

We bieden een leerzame omgeving waarin we met respect voor een ander omgaan. Belangrijke kerngedachten zijn samenwerken, zelfredzaamheid en vrijheid van keuze en bewegen. De Groene Ring stelt zich tot doel basisonderwijs volgens de principes van Maria Montessori te geven.

Over De Groene Ring

De Groene Ring is een basisschool en peuterspeelzaal van de Stichting Montessori Basisonderwijs en de Stichting Montessori-peuterspeelzaal Duiven e.o.

De naam 'De Groene Ring'

De Ring heeft betrekking op de verbondenheid van alle betrokkenen in de school. Het Groene heeft te maken met het accent dat in het onderwijs wordt geven aan (het ontstaan van ) plant, dier en mens.

De Groene Ring is een Algemeen Bijzondere School. Algemeen omdat er geen voorkeur voor geloofs- of levensvisie wordt uitgesproken, maar respect en waardering voor het gedachtegoed en de levenswijze van anderen wordt aangeleerd. Bijzonder betekent dat de school een eigen schoolbestuur heeft. 

Wie bezoeken de school?

Kinderen en ouders die onze school bezoeken komen uit alle wijken en kerkdorpen van de gemeente Duiven. Tien procent komt uit de omringende plaatsen m.n. Zevenaar en Westervoort. Doordat het schoolbestuur bewust gekozen heeft voor een acceptabele ouderbijdrage weerspiegelt de schoolbevolking een doorsnee van de bevolking van de gemeente Duiven.

Aangezien ouders een bewuste keuze voor de school maken is hun betrokkenheid groot. Men heeft hoge en naar wij hopen realistische verwachtingen van het Montessorionderwijs. Naast de bereidheid tot extra inzet en hulp draagt de positief kritische instelling bij aan de kwaliteit en sfeer van de school. Meer weten? Bezoek dan de website van 'de groene ring' door op onderstaande link te klikken!

www.montessori-groenering.nl