Burgemeester Rik de Lange | foto: MKB Duiven

MKB Duiven
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN -Voordat burgemeester Rik de Lange de Duivense ondernemer van het jaar bekend maakte, liet hij zijn licht schijnen over de stand van zaken van de Duivense economie.

We merken dat de economie in de lift zit. In Gelderland staat Duiven op plek vier als het gaat om de MKB-vriendelijkste gemeente.

Landelijk staan we op 15 en zijn we van plek 64 in 2010, via plek 15 in 2013 naar plek 11 in 2016 gestegen. We doen het goed, maar het kan nog beter. Daarover overleggen we ook 2x per jaar met het MKB bestuur.

Verkoop van kavels

Onze campagne Duiven maakt het waar is in de lucht. We zijn te vinden op facebook en op duivenmaakthet waar.nl. Kijk er eens op en geef ons tips door. De campagne past prima bij de oplevende economie. Ik hoor veel enthousiasme en ondernemingszin in Duiven. En we verkopen weer kavels. Op de Nieuweling zijn 2 nieuwe panden in de maak:

  • de praktijk van tandarts Mertens
  • gezondheidscentrum Reinhart

 

Intratuin en Buitink hebben in verband met uitbreiding van hun activiteiten extra grond aangekocht in 2016. Op Seingraaf wordt volop gebouwd voor het groothandelshuis en ook de vaart in de verkoop van kavels voor woningbouw zit er weer goed in.

De komende jaren willen wij de economische positie van Duiven versterken. De provincie wil het overaanbod aan bedrijventerreinen terugdringen, ook in onze regio. Het beste tegengas in die plannen is de invulling van hectares. Heeft u plannen, neem contact op via ons bedrijvencontactbureau, of schiet onze bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink aan.

Vitaal Centrum

De horeca-invulling loopt goed. Vandaag heeft Peter Houthuijzen van Welling Catering een contract getekend met de gemeente.  De Ogtent zorgt voor veel activiteiten en dynamiek. Café Remigius is omgedoopt naar restaurant Jules en het plein wordt prachtig met een fontein, kunst en een podium. In maart gaan de terrassen weer open en in mei is het klaar.

Leegstand

Wat lastig blijft is de invulling van leegstaande panden in het centrum. Daar wordt hard aan gewerkt, ook samen en in goed overleg met Syntus Achmea, de eigenaar van de Elshofpassage. Ook hier mijn vraag: kent u mensen met plannen, wij horen het graag.

bron: http://www.mkbduiven.nl

  artikel delen
 

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief!