Jacquelien en Harry de Geus zijn bedolven onder bedankjes.

Centrum Duiven
Lettertype
  • Kleiner Klein Medium Groot Groter
  • Standaard Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Voor heel wat Duivenaren is dit Sinterklaasweekend verre van feestelijk. Snackbar Harry sluit na 42 jaar namelijk de deuren.

Vele dorpelingen vinden dit een regelrechte ramp. In 1974 openden Harry de Geus en zijn zus Jacquelien hun zaak aan Rijksweg 42.

Vaste adres

De snackbar werd al snel een begrip in Duiven en daarbuiten, want zelfs Zevenaarders en Westervoorters maar ook Duitsers die op de camping in Lathum vakantie vierden, maakten van 'Harry' al snel hun vaste adres. Na 42 jaar van keihard werken vinden de 60-jarige Harry en de 3 jaar jongere Jacquelien dat het mooi is geweest; ze stoppen.

Open huis

Duizenden en duizenden klanten aten een frietje, een kroket, een frikandel of nieuwerwetsere snacks zoals een waterfiets bij broer en zus De Geus. „Elke week bakten we 35 à 40 dozen patat”, legt Jacquelien uit. „Dan heb je het over 350, 400 kilo. Per jaar kom je dan uit op zo'n 20.000 kilo, en als je dat vermenigvuldigt met het aantal jaren dat we hier hebben gewerkt, begrijp je dat we veel, héél veel patat hebben gebakken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al het andere dat hier te koop is.”

Duivenaren kunnen zondag 4 december afscheid nemen van Jacquelien en Harry de Geus. Tussen 13.00 en 16.00 uur is het open huis in de snackbar.

 

  artikel delen
 

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief!