Tennis
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sint Petersburg - Na vier uitschakelingen op rij in de eerste ronde, hebben Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop weer de laatste acht van een toernooi niet gehaald.

Tijdens de ATP in Sint Petersburg konden de als derde geplaatste tennissers uit Duiven en Breda de Russen Konstantin Kravchuk en Andrey Kuznetsov niet de baas: 7-5, 4-6, 5-10. In de eerste set op het indoor hardcourt in de Russische metropool gingen de koppels lange tijd gelijk op. Op 6-5 leek Kuznetsov richting de tiebreak te serveren, maar vanaf 40-30 toverden Koolhof en Middelkoop twee punten op rij uit de hoge hoed en pakten daarmee de set.

Ook in de tweede set waren de Nederlanders en de Russen aan elkaar gewaagd. Al kregen Koolhof en Middelkoop vier breekkansen en Kravchuk en Kuznetsov aanvankelijk niet een. Maar bij de eerste de beste, op 4-4, leverde Middelkoop met een dubbelfout zijn servicegame in. Waarna Kravchuk een verlenging in de vorm van de supertiebreak veiligstelde

Daarin werden twee minibreaks de Nederlanders fataal. Want Koolhof en Middelkoop, de nummers 60 en 54 op de werelddubbelranglijst, slaagden er niet een keer in terug te breken.

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief!