20
zo, okt
0 Nieuwe Items

Evenementen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Za/Zo 17/18 augustus 2019 | Remigiusplein

Het derde jaar op rij wordt het Jazz & Blues festival georganiseerd. Dit jaar zal het festival voor het eerst een heel weekend plaatsvinden. Er zullen 10 bands afreizen naar het Remigiusplein in Duiven om Jazz & Bluesmuziek ten gehore te brengen.

Redactie Duuve.nl | 27-06-2019 11:11:24
Artikel delen:

Stichting Duuves Mixed Music is een onafhankelijke stichting en zet zich in voor Duiven en de regio door het organiseren van diverse evenementen. Met de opbrengsten wil de stichting jaarlijks een maatschappelijk project uit de regio steunen.

Jazz en Bluesfestival 2019

Charlestown Jazzband

Zaterdag 17 augustus van 13.00 - 14.30

Sinds de oprichting in 1968 kent Nijmegen The Charlestown Jazzband. De band uit de stad waar Keizer Karel de Grote rond 777 gewoond heeft. In de loop der jaren heeft de band enkele wijzigingen ondergaan maar heeft altijd een hoog muzikaal niveau weten te behouden. De band streeft naar een gezellige interactie met het publiek en dat alles gelardeerd met plezier en humor. Door een zeer breed en gevarieerd repertoire is de muziek van de band toegankelijk voor vele Jazz -liefhebbers en mede daardoor ook veel gevraagd in binnen en buitenland.


Louis King & Hanno Höfer

Zaterdag 17 augustus van 14.30 - 16.30

Louis King is geboren en getogen in Glasgow, Schotland en daar opgegroeid met een dieet van motown, soul en blues muziek. Als tiener is hij verhuisd naar Australië waar hij aardig aan de weg heeft getimmerd. Louis heeft verschillende hits en albums opgenomen. Zijn liveshows zijn een waar feest om naar te kijken en een genot om naar te luisteren. Hanno Höfer is een Duits-Roemeense regisseur, producent en muzikant. Hij is lid van de band Nightlosers, een Roemeense rythm en blues band, waar hij gitaar en harmonica speelt en zingt. Wij zijn erg blij dat dit internationale duo naar Duiven komt!

The Veldman Brothers

Zaterdag 17 augustus van 16.15 - 18.00

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. Een band met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Het nieuwe, zesde album Refuel is daarvan weer het tastbare resultaat. Elf eigen songs in de beste Veldman Brothers-traditie. Puur en authentiek. En zowel in binnen- als buitenland enkel goede recensies. Maar dat is niet het enige. Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel. Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016!


Barrelhouse

Zaterdag 17 augustus van 19.00 - 21.00

Barrelhouse speelt sinds 1974 in ongewijzigde bezetting met Tineke Schoemaker (zang), Johnny LaPorte (gitaar), Guus LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Bob Dros (drums) en Jan Willem Sligting (bas). Barrelhouse was er niet in eerste instantie op uit om een hit te scoren. Iedereen heeft eigen favoriete nummers op ieder album. 12 albums sinds 1974 waarvan de eerste 6 enkel op vinyl verschenen. Als je naar de verschijningsdata van albums kijkt zie je een periode van 10 jaar waarin geen albums verschenen en geen optredens plaatsvonden. In 1993 besloot Barrelhouse weer shows te spelen waarna de drang om nieuwe nummers te maken weer kwam. Sindsdien verschenen nog 6 albums waarvan de meest recente ‘Almost There’ met een Edison is bekroond.

Julian Sas

Zaterdag 17 augustus van 21.00 - 23.00

De bezoekers die vorig jaar zijn geweest, weten al wie Julian Sas is. Dit jaar is hij wederom te zien op het Jazz- & Bluesfestival en wel als headliner op de zaterdagavond. Standvastig varen Julian Sas en zijn muzikale partners al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee achter de band geweest. Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock ‘n roll gedachte - het revolutionaire aspect daarvan - zit diep geworteld in de ziel van deze band.


The Storyville Jassband

Zondag 18 augustus van 13.00 - 15.00

Vanaf 1959 is The Storyville Jassband actief op de jazzpodia in binnen en buitenland. Traditionele jazz en New Orleans Revival overgoten met een Engels sausje. Zo zou je de speelstijl van de Storyville het beste kunnen omschrijven.

No Name

Zondag 18 augustus van 15.00 - 16.30

Arnhemse Indorockband No Name stond op 5 mei 2019 in het voorprogramma van Elsa Jean MacTaggart op het Remigiusplein in Duiven. Tijdens het Jazz en Bluesfestival 2019 komt de band nog een keer terug om het dunnetjes over te doen.


La Grange - Bluesrock

Zondag 18 augustus van 16.30 - 18.00

La Grange werd opgericht in 2005 en na 10 jaar opgetreden te hebben in de Nederlandse blues scene, heeft de band besloten een time-out te nemen. De bandleden waren druk met andere projecten en de time-out duurde uiteindelijk langer dan gepland. Na 3 jaar stilte heeft de zanger/gitarist Frans Liebregts eind 2017 besloten om nieuw leven te blazen in de band. Hij brengt verschillende muzikanten bij elkaar om weer onvervalste Bluesrock covers en gevoelige blues ballads te vertolken.

To be Continued...

Zondag 18 augustus van 19.00 - 21.00

geen informatie bekend


The Bluesbreakers

Zondag 18 augustus van 21.00 - 23.00

De BluesBreakers is opgericht in 1995 door een van Nederlands bluesmannen van het eerste uur, Dik Korving. De band is eigenlijk een doorstart van de White Bluesband, die al vanaf de jaren ’70 de bluespodia in Europa onveilig maakte. De band heeft in de loop der jaren 5 albums uitgebracht. Sinds de introductie van de Nederlandse Blues top 100 aller tijden in 2015 staan de BluesBreakers ieder jaar met meerdere nummers in de lijst. De band’s uitvoering van Mercury Blues is steevast in de Top 5 te vinden.

  • fjk
  • garage nijland
  • hubo maassen
  • newyorkpizza
  • palm groessen
  • van loon finance
  • witjes groessen