Het nieuwe jeugdhonk aan de Westsingel in Duiven

Trefpunten
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Het  nieuwe  jeugdhonk  aan de  parkeerplaats  bij  DVV  in het Horsterpark opent woensdag 8 februari eindelijk de deuren.

 * artikel delen
 

Officiële opening

Het is meteen ook de officiële opening, waarvoor wethouder Johannes Goossen wordt ingeschakeld. Het nieuwe jeugdhonk vervangt het enige jaren geleden gesloopte Alpha. De opening is veel later dan de bedoeling was. Een jaar geleden hoopte Goossen nog dat het honk vóór de zomervakantie kon worden geopend.

Bezwaarschrift

Volgens Ruben Bosch gooiden een bezwaarschrift en een internetkabel roet in het eten. Bosch is secretaris en woordvoerder van de jongerenraad, die het initiatief nam voor het nieuwe jongerenhonk in het Horsterpark. Het bezwaarschrift kwam van een ‘omwonende’ die volgens de gemeente helemaal geen omwonende was en dus in het ongelijk werd gesteld. Het leggen van de internetkabel duurde volgens Ruben Bosch erg lang. Maar ja, een jeugdhonk zonder internet zal weinig aanloop krijgen.

Huiskamer

Het voordeel van de vertraging was dat de jongerenraad alles piekfijn in orde kon maken. Het  gebouwtje bestaat uit enkele portocabins. De  belangrijkste ruimte is de huiskamer van 50 vierkante meter. Daarnaast zijn er toiletten en een kantoortje. In de huiskamer staan een pooltafel, een tafelvoetbalspel, een televisie (met Netflix), een Playstation en een barretje, dat overigens geen alcoholische drankjes schenkt.

OFFICIËLE OPENING OP WOENSDAG 8 FEBRUARI DOOR WETHOUDER

Aparte stichting

Voor de exploitatie en het beheer heeft de jongerenraad een aparte stichting opgericht, die jaarlijks 5000 euro subsidie van de gemeente krijgt. Dat geld wordt voornamelijk aan vaste lasten besteed. Personeel is er niet. Alle werkzaamheden worden door vrijwilligers gedaan. Ruben Bosch: “Jongerenwerk is er helaas niet meer in Duiven. Maar we hebben bij de gemeente aangekaart om daar toch weer mee te beginnen.

Opening

” De opening op woensdag 8 februari duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Het programma is nog niet helemaal klaar, maar er komt in ieder geval een voetbaltoernooi in de naastgelegen voetbalkooi. Na de opening is het jongerenhonk een aantal dagen per week van 19.00 totn22.00 uur geopend. 

bron: Duivenpost

 * artikel delen
 
  • Fotografie Jacques Kok
  • Certego
  • New York Pizza
  • Luuk media
  • Bike Totaal Witjes
  • palmtuin348x308
  • Nijland auto