afbeelding: P.I.T!

Verenigingen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
MUSICAL - P.I.T! Plezier in Theater

PiT staat voor Plezier in Theater. PiT begon als een idee. We wilden graag toneel spelen, zingen en dansen. Maar een swingende theaterclub bestond er in onze omgeving nog niet. Daarom besloten we er zelf maar eentje op te richten.

We gingen letterlijk de straat op, deelden folders uit, strooiden flyers rond, benaderden de pers en kwamen hierdoor in de regionale en plaatselijke kranten en op de radio. Ons plan viel in vruchtbare aarde. Al snel kwamen de aanmeldingen bij ons binnen. Het waren er zelfs zo veel, dat we een wachtlijst hebben moeten aanleggen. In september 2004 was PiT een feit. Het eerste jaar mochten we elke week repeteren in de aula van openbare basisschool het Klokhuis. En daar dankt de vereniging ook haar naam aan. In het hart van de appel zitten pitten, waar weer nieuwe appelbomen uit kunnen groeien.

Wat willen wij?

De naam PiT verwijst ook naar onze doelstelling. Doel van PiT is: samen met een hoop lol, energie en vuur een musical op de planken zetten. Omdat plezier voorop staat, hebben we ervoor gekozen om vooraf geen eisen te stellen en geen audities te houden. Wie mee wil doen hoeft niet te beschikken over veel talent, wél over een grote dosis enthousiasme.

De meeste PiT-leden stonden tijdens de voorstelling ‘Sneeuwwitje, de musical’ voor het eerst op het podium.
De naam PiT is ook een afkorting, die staat voor Plezier in Theater. We geven tegenwoordig minimaal drie, in plaats van twee voorstellingen.

De eerste voorstelling, getiteld ‘Sneeuwwitje, de musical’ en diens opvolgers ‘Smartlapperij’, ‘Onder de Brug’, ‘Kloosterkolder’ en ‘Luchtdrukte’ waren een doorslaand succes. In 2015 speelden we ‘Survival’. En ook met dit stuk hebben we weer heel veel mensen een geweldige avond en middag bezorgt.

Cultuurprijs

PiT was in 2005 de allereerste winnaar van de Cul D’Or. Dat is de Duivense cultuurprijs die eens per jaar wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven in Duiven. Wij zijn hier bijzonder trots op. Temeer omdat de leden van PiT alles zelf doen. Het script, de muziek, de dans, het decor, alles is van eigen makelij. En dat al weer ruim 10 jaar lang!

http://www.pitduiven.nl/