afbeelding: Vol Animo

Verenigingen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
TONEEL - Toneelvereniging 'Vol Animo'

Toneelvereniging Vol Animo is opgericht 27 maart 1962 als Rooms-Katholieke Toneelvereniging 'Duiven' te Duiven. De toneelvereniging werd opgericht door: de heren Moorman, Roelofs, Reuling en Verlangen. In de eerste jaren na de oprichting werden twee en soms zelfs drie voorstellingen per jaar ingestudeerd.

Nu wordt er eenmaal per jaar een voorstelling door ons gegeven. Deze voorstelling wordt dan meestal twee maal opgevoerd in één weekend. Van 1993 tot 1997 was er ook een jeugdafdeling van Vol Animo. Deze jeugdspelers hebben vijf voorstellingen opgevoerd. Vanaf 1998 zijn een aantal van de jeugdspelers doorgestroomd naar het “volwassen-toneel”. Het bestuur van onze vereniging bestaat uit: de voorzitter, de penningmeester, de secretaresse en twee algemene bestuursleden.

De vereniging

Vol Animo is een ijverige, leuke, gezellige vereniging waar plezier centraal staat. Er wordt tijdens de repetitieavonden dan ook flink wat afgelachen. Ook als je een jaar niet wilt of kunt meespelen, zijn er altijd klusjes die gedaan moeten worden. Op die manier blijft iedereen betrokken. Met name rondom de uitvoeringen moet er uiteraard heel wat gebeuren.

Denk maar aan het opbouwen van het decor, het regelen van de publiciteit, de aankleding van het decor. Al deze dingen worden geregeld door onze eigen leden en met de hulp van onze vrijwilligers.

http://www.volanimo.nl/