UNOX Nieuwjaarsduik 2018

UNOX Nieuwjaarsduik
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ARNHEM - Bent u fit genoeg voor een frisse start van 2018?

 

Op maandag 1 januari 2018 gaan we weer duiken!

De Unox Nieuwjaarsduik, er is natuurlijk géén betere manier om het nieuwe jaar in te luiden. Op maandag 1 januari 2018 zullen er weer een groot aantal Nieuwjaarsduiken plaatsvinden op verschillende plaatsen door heel Nederland.

Over de Unox Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie met 10.000 deelnemers in Scheveningen en ruim 40.000 duikers verdeeld over heel Nederland. De eerste Nederlandse Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1960 in Zandvoort en de eerste duik in Scheveningen vond plaats in 1965.

nieuwjaarsduik2018

Eerste Nieuwjaarsduik

Negentien jaar geleden adopteerde Unox de Nieuwjaarsduik.

unox

De eerste Unox Nieuwjaarsduik vond plaats op 1 januari 1998, en gelukkig kon de Nieuwjaarsduik sindsdien maar één jaar niet doorgaan vanwege de extreme kou.

Deelnemers ontvangen bij deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen een goodiebag met een traditionele Unox muts, een herinneringsvaantje en het jubileum ‘Terugblik’, een blik erwtensoep uitgevoerd als speciale editie ter gelegenheid van de duik.

De kosten om aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen deel te nemen bedragen €3,- waarvan €1,- naar een goed doel.

Dit jaar gaat de donatie naar de voedselbanken.

 

Voedselbanken Nederland

Wist je dat er vorig jaar bijna 40.000 huishoudens in Nederland een beroep moesten doen op de voedselbank?

Dit komt omdat ze simpelweg niet genoeg geld hebben om eten te kopen, omdat ze onder de armoedegrens leven.

Hulpdienst Graag GedaanIn totaal hielpen de voedselbanken 94.000 mensen, waarvan er 37.600 nog kinderen waren. De voedselbank zorgt ervoor dat deze huishoudens voedselpakketten ontvangen. Dit wordt allemaal gerealiseerd door vrijwilligers!

Hun missie luidt dan ook: ‘Wij verstrekken verkregen voedsel gratis aan de armste mensen in Nederland en doen dat uitsluitend met vrijwilligers.’ Unox helpt de voedselbanken graag deze huishoudens een goede start van 2018 te geven en daarom gaat er per duiker 1 euro naar de voedselbank!

Wil je meer lezen of alvast zelf een steentje bijdragen? Ga dan voor meer informatie naar de website van voedselbanken Nederland.

ehbo

 
Abonneer u nu op onze nieuwsbrief!
  • palmtuin348x308
  • New York Pizza
  • Nijland auto
  • Certego
  • Fotografie Jacques Kok
  • Luuk media
  • Bike Totaal Witjes