Aelixihr in Folkcafé de Liemers

Muziek & Dans
Lettertype
  • Kleiner Klein Medium Groot Groter
  • Standaard Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Folkcafé de Liemers staat garant voor een geslaagde muzikale avond met uiteenlopende artiesten.

Aelixihr

Tijdens het  vorige optreden van Aelixihr in het folkcafé was het publiek erg enthousiast, en vonden het jammer dat het optreden al was afgegelopen. Vandaar dat we hem nogmaals op het podium hebben gevraagd. Iets wat hij zelf ook erg leuk vond. Aelixihr is behalve op concerten in en om Berlijn, twee keer achter elkaar op het "Les grands Bals de l'Europe" Folk Festival in St.Gervais in Frankrijk uitgenodigd. Het afwisselende repertoire bestaat uit eigen composities en west-europese traditionals uit de Noordzee-regio in intime, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen met ruimte voor improvisatie. http://www.aelixihr.org/

MANKES

esoterische postpunk: sferisch, poëtisch, dynamisch. In november 2013 besluiten singer-songwriters Selma Peelen en The Weak And The Strong (Johan Visschers) hun krachten te bundelen in wat aanvankelijk als project was bedoeld, maar inmiddels de hoofdmoot vormt van hun muzikale leven: MANKES. Een experiment met twee werelden: de melancholische mix van folk-invloeden (fado, Ierse folk) van Selma en de postpunk van The Weak And The Strong. Het resultaat valt het best te omschrijven als esoterische postpunk. Waarbij punk vooral de benadering is als het gaat om alles zoveel mogelijk zelf doen, oprecht en zonder opsmuk. De postpunk verwijst naar de diverse muziekstromingen en bands als The Cure, Nadine Shah en Dead Can Dance.

ogtent

Sinds 2017 wordt MANKES live regelmatig bijgestaan door drummer Peter Kahmann. MANKES is sinds 2014 regelmatig op diverse podia te zien en horen: van de Melkweg in Amsterdam tot festivals, huiskamers en dakterrassen door het hele land. Begin juli 2016 werd er voor het eerst in Duitsland gespeeld. In de zomer van 2014 werd het gelijknamige debuut (een 7-track mini-album) opgenomen dat op 1 oktober 2014 in eigen beheer via e t f records werd uitgebracht. Op 3 april 2016 werd de opvolger “Kill the Birds” (e t f records) officieel gepresenteerd.

Visueel zit MANKES ook niet stil. Zo zag op 1 december 2014 de volledig zelf geproduceerde stop-motion video van het nummer Snow het levenslicht en precies een half jaar later werd de tweede video gelanceerd: Surely. Op 15 oktober werd The Bitter Girl-video uitgebracht. De muziek bij deze video is een remix van Judge P. Tenslotte mocht 23 november 2016 de video van I’ll Never Be Yours de wijde wereld in. Zoals gezegd houdt MANKES er een sterke doe-het-zelf-mentaliteit op na. Zo worden ook alle visuele uitingen zoals hoesjes, video’s en merchandise bedacht en gemaakt door de band.
 
Selma Peelen: stem, akoestische gitaar, saz, toetsen, percussie, programming
Johan Visschers: stem, elektrische gitaar, percussie, toetsen, programming
Peter Kahmann: drums, percussie, toetsen

Folkcafé de Liemers is te vinden aan het Remigiusplein 9 te Duiven. De zaal gaat om 20.00 uur open. De muziek begint om 20.30 uur.

Waar en wanneer:

Datum: vrijdag 2 juni 2017
Tijd: van 20.00 uur tot 00.00 uur
Locatie: OGTent in Duiven
Adres: Remigiusplein 9 in Duiven
Entree: gratis
Kijk voor meer informatie op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl
* agenda items onder voorbehoud | kijk altijd even op de website!
 
  artikel delen
 

 

Abonneer u nu op onze nieuwsbrief!
  • Certego
  • New York Pizza
  • Fotografie Jacques Kok
  • Luuk media
  • palmtuin348x308
  • Nijland auto
  • Bike Totaal Witjes