Evenementen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Zaterdag 29 september 2018 | Remigiusplein

Dit jaar organiseert stichting HOP het traditionele Herfstbok festival op een zaterdagavond! Vanaf 17:00 kun je 12 verschillende bokbieren of najaarsbieren proeven van de tap of fles. Live muziek van Fatal Mountains, gratis entree en een bijpassend hapje verzorgt door Keurslager Wilfred Kersten!

Seizoensbier

De herfstbok of herfstbock is een Nederlandse bierstijl. Zoals de naam al zegt gaat het om een seizoensbier dat in het najaar op de markt komt. De stijl heeft zijn oorsprong in Duitsland, maar heeft zich in Nederland op een eigen manier ontwikkeld. De stijl is ontstaan in Duitsland, meer kreeg mogelijk al vroeg navolging in Nederland. In 1867 beschrijft Jacob van Lennep gevelstenen en uithangborden met een bok als onderwerp en legt daarbij al het verband met het bokbier.Net als in Duitsland zal dit bier ook in Nederland een seizoensbier zijn geweest, dat met de eerste mout van de oogst werd vervaardigd en derhalve in de herfst gedronken kon worden.

Populariteit

De grote populariteit van de drank als herfstbier bij uitstek is van recentere datum. Vanaf de jaren 80 neemt de belangstelling voor bokbier toe en vanaf de jaren 90 nemen steeds meer brouwerijen een herfstbok in productie. In deze periode ontstaat ook de lentebok, een voorjaarsbier met een heel andere receptuur (lentebok is meestal blond, herfstbok donker). De oude stijl bokbier is sindsdien in twee hoofdstijlen uiteengevallen, lentebok en herfstbok.

Fatal Mountains - Freight Train

bron: HOP Duiven