Evenementen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
DUIVEN - Vrijdag 4 mei 2018 | Burg. van Dorth tot Medlerstraat

Op vrijdag 4 mei wordt bij het herdenkingskruis aan de Burg. van Dorth tot Medlerstraat in Duiven de dodenherdenking gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en ander oorlogsgeweld.

Kranslegging

De jeugd wordt weer bij deze herdenking betrokken middels het voordragen van een gedicht en een kranslegging door leerlingen van het Candea College. Ook scouting Duiven en Groessen zijn aanwezig. Wij hechten er waarde aan dat ook de jeugd stil staat bij de gruwelijkheden die met oorlogen gepaard gaan, de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder. De dodenherdenking draagt er aan bij dat wij ons ervan bewust worden in een vrij land te leven, waar de mensenrechten gerespecteerd worden.

Kerkdienst en stille tocht

Voorafgaand aan de herdenking worden een kerkdienst en een stille tocht gehouden. De kerkdienst wordt om 19.00 uur gehouden in de Remigiuskerk. De stille tocht begint op het Remigiusplein en loopt naar het herdenkingskruis. Iedereen kan aan de kerkdienst en de stille tocht meedoen. Wij willen de stille tocht waardig laten verlopen en roepen u op om tijdens de tocht ook echt stil te zijn. Zet ook uw mobiele telefoon op stil.

https://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/herdenken/nationale-herdenking