Evenementen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
DUIVEN - 22/23/24 juni 2018 | Visserlaan 35

De volledige naam van onze vereniging is “Gilde St. Remigius” die in 1948 in Duiven is opgericht. De kleuren van onze vereniging zijn blauw en geel, waarbij blauw de hoofdkleur is.

De vereniging is opgebouwd uit vier onderdelen: een drumfanfare, vendelierskorps, officierenkorps en een kruisboogkorps en bestaat uit 50 geüniformeerde leden. Elk jaar wordt er een schietwedstrijd georganiseerd tijdens de voorjaarskermis in Duiven, waaruit telkens voor de periode van een jaar, een nieuwe koning voortkomt.

Koning der Koningen

Eens in de vijf jaar wordt er tevens door de voormalige koningen gestreden voor de eretitel: Koning der Koningen. Dit wordt gedaan door het schieten op een houten vogel die is gemonteerd op een pin in een hoog geplaatste, veilige schietkast.

Activiteiten

Jaarlijks organiseert de vereniging verschillende activiteiten waaronder het schuttersfeest tijdens de voorjaarskermis, het Patroonsfeest in oktober en concerten in het eigen clubgebouw en bij verzorgingshuizen in Duiven. Ook is de vereniging actief bij de jaarlijkse Dodenherdenking, muziek-, vendel- en kruisboogwedstrijden en verleent het zijn medewerking aan Koningsdag met een aubade, carnavalsoptochten, serenades bij jubilea.

http://www.gilderemigiusduiven.nl/