GROESSENHet is een regenachtige voorjaarsdag als de filmploeg in 1964 Groessen aandoet. Veel inwoners verschijnen dan ook in beeld met een regenjas of paraplu en de dames dragen plastic kapjes om hun kapsel in fraaie staat te houden.

Het bruidspaar dat deze dag heeft uitgekozen blijft toch vrolijk en wordt begeleidt door een dame die probeert de bruidsjurk schoon te houden en een te kleine paraplu gebruikt om het jonge paar droog te houden. Natuurlijk komt de RK Sint Andreaskerk uitgebreid in beeld, vanwege de omvang ook bekend als de Kathedraal van de Liemers.

bron: Omroep Gelderland

Meer Video`s

Na het geweldige succes van afgelopen jaar, zal op zaterdag 22 juni a.s. de 2e editie plaatsvinden van het Plogging Evenement, georganiseerd door loopgroep FRoS en Stichting GoClean de Liemers.

Vanaf zaterdagmorgen tot zondagmiddag kunnen inwoners van Duiven (Westervoort mag ook) kosteloos overnachten in het park tussen Duiven en Westervoort.

Iedere week schrijven zich weer nieuwe deelnemers in voor de Das Groessen Kwis op 15 juni (prijsuitreiking en feestavond op 29 juni). Het kan nog steeds via www.dasgroessen.nl. Zelfs Maarten van Rossem kijkt er naar uit.....