GROESSENHet is een regenachtige voorjaarsdag als de filmploeg in 1964 Groessen aandoet. Veel inwoners verschijnen dan ook in beeld met een regenjas of paraplu en de dames dragen plastic kapjes om hun kapsel in fraaie staat te houden.

Het bruidspaar dat deze dag heeft uitgekozen blijft toch vrolijk en wordt begeleidt door een dame die probeert de bruidsjurk schoon te houden en een te kleine paraplu gebruikt om het jonge paar droog te houden. Natuurlijk komt de RK Sint Andreaskerk uitgebreid in beeld, vanwege de omvang ook bekend als de Kathedraal van de Liemers.

bron: Omroep Gelderland

Meer Video`s

Het is nu nog rustig maar in Loo is het aftellen begonnen. Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover: Loose kermis 2019. De Loose kermis is er voor iedereen. Natuurlijk ook voor de allerjongsten!

Deze video is samengesteld uit het archief van Piet Mathijssen. De video toont de schutterij tijdens het vertrek vanaf het CCOG op kermismaandag en de huldiging van de nieuwe koning Arnold Bisseling in de schutterszaal op maandagmiddag.

Bluessum speelt authentieke basic blues met hier en daar een schatplichtig nummer van een Europese of Amerikaanse beroemdheid.

Met o.a. jaren '50 '60 en '70 hits, eigen nummers, mooie evergreens & ballads.