DUIVEN - Fraaie opname gemaakt met een drone over de bouw van Intratuin in Duiven.

  artikel delen
 

Verdubbeling verkoopoppervlakte bij Intratuin Duiven

Om het hele jaar door alle productgroepen beter tot hun recht te laten komen, zetten de broers Nusselder van Intratuin in Duiven met Thermoflor een grote stap voorwaarts in de uitbreiding van hun winkel. Van de huidige 16.000 m2 verkoopoppervlakte, verdeeld over 2 etages en een buitenterrein, groeit de verkoopruimte van Intratuin Duiven dit jaar naar 24.000 m2. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor o.a. buitengroen, potterie én het succesvolle Christmasworld.

Alle artikelgroepen krijgen een  update door de uitbreiding. Er is door de broers goed gekeken naar het rendement van artikelen en de meest optimale indeling. Zo wordt de dierenafdeling dubbel zo groot. Gezien de grote oppervlakte - klanten wandelen straks bijna 1 km door de winkel – komt er ook een extra horecapunt op de routing.
De indeling van de buitenruimte gaat ook veranderen. De koude afdeling wordt vergroot met multi-luchtkassen (kassen met extra luchtramen) om zo het hele jaar door een optimaal klimaat te creëren. Om meer opslagcapaciteit te creëren, neemt ook de magazijnruimte met 2.000 m2 toe. 

Het parkeren wordt klantvriendelijker met meer parkeerplaatsen (1.000) die ten opzichte van voorheen veel dichter bij de ingang zijn gesitueerd. Hiervan profiteert ook het omliggende winkelcentrum Plaza Graafstaete.

De 1e fase van de grootschalige uitbreiding rondt Thermoflor af in oktober 2017. Daarna volgt nog een 2e fase richting het voorjaar van 2018, die meer gericht zal zijn op het vergroten van de horeca- en leisure-activiteiten.

bron: www.thermoflor.com

  artikel delen
 

Meer Video`s

Gipsyland 2018 in Duiven met o.a.Jannes, Django Wagner, John West, Frans Duijts, John de Bever, Tino Martin

Ballonvaart boven Duiven gefilmd door Maarten de Boer

DUIVEN - Recyclingbedrijf 4PET is sinds de verhuizing naar Duiven nog duurzamer en nog groener. 4PET maakt van plastic weer grondstoffen voor nieuwe producten. Dat doen ze al langer, maar dat ze bij het recyclingprocesgebruik maken van 'nieuwe' buren Waterschap Rijn en IJssel en de afvalcentrale AVR is nieuw.

DUIVEN - Herman Mus uit Duiven wist niet wat hij zag. Toen hij naar buiten keek, zag hij opeens vijf ransuilen in een loofboom bij de parkeerplaats van de tennisvereniging aan De Nieuweling. 'Dat is uniek natuurlijk. Toen er nog dennenbomen stonden, heb ik ook wel uilen gezien maar die waren veel kleiner. Een bijzondere verrassing', vertelt Mus. De ransuilen trekken ook veel bekijks van vogelspotters. 'Ik heb in totaal 50, 60 mensen gezien. Het loopt goed door. Ja, dat middenin een woonwijk.' Bekijk de beelden: