08
zo, dec
0 Nieuwe Items

Wat is Duuve.nl?

Algemeen
Typography
 • Smaller Small Medium Big Bigger
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Algemeen - Informatie m.b.t. Duuve.nl.

De website www.duuve.nl is een hobby. Een hobby waar meerdere hobby`s elkaar dienen. Webdesign, historie en fotografie. Eind jaren `70 werd Duiven aangewezen als groeikern en is er sindsdien veel opgebouwd in de gemeente Duiven. Helaas is er ook veel gesloopt en uit het straatbeeld verdwenen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Thuvineschool in de wijk Droo Zuid of Cultureel Centrum ‘Onderling Genoegen’ aan de Kastanjelaan in Duiven, zwembad de Waay in Groessen enz. Veel plekken waar veel generaties plezier aan hebben beleefd of herinneringen aan bewaren.

 • 000
 • 001
 • 002
 • 003
 • 017
verleden ontmoet heden | Instituut Geubbels in Duiven
Geschiedenis

Om die herinneringen een beetje te doen herleven is bij mij het idee ontstaan om juist die plekken onder de aandacht te brengen door er een leuk artikel over te publiceren. Bepakt met fotocamera wandel en/of fiets ik door de gemeente Duiven en leg ik plekken en panden vast waar we allemaal wel bekend mee zijn of waren maar waarvan we eigenlijk niet weten wat de oorsprong (geschiedenis) is of was van die plekken en panden. Door hier aandacht aan te besteden hoop ik dat de historie m.b.t. de gemeente Duiven iets meer bekendheid zal gaan krijgen onder de (jongere en nieuwere) inwoners in onze gemeente.

Historische Kring

Duuve.nl is geen onderdeel van of heeft geen binding met de historische kring Duiven, Groessen, Loo (HKDGL). De website zal geen ‘complete archieven’ gaan prijsgeven of elk detail beschrijven van een historisch onderwerp maar zal in grote lijnen een stukje geschiedenis beschrijven en laten zien aan de hand van (rechtenvrij) beeldmateriaal en/of foto`s uit eigen beheer. Duuve.nl hoopt hiermee juist een leuke aanvulling te zijn t.o.v. de historische kring Duiven, Groessen, Loo en hoopt juist inwoners te enthousiasmeren en te motiveren voor wat betreft de historie van- en over de gemeente Duiven.

Duuve.nl beschikt over uiteenlopende (digitale) bronnen waaruit wij kunnen putten. Aangezien het verenigingsblad ‘Driepas’ van de HKDGL er daar één van is, zullen wij de historische kring promoten zodat ook zij misschien voordeel kunnen halen uit dit initiatief. Als gevolg van de inwerkingtreding van de nieuwe privacywet (AVG) zal de website alle reeds gepubliceerde artikelen opnieuw beoordelen op eventuele schendingen en indien noodzakelijk, opnieuw indelen en publiceren. Foto`s van Duuve.nl mogen door een ieder (non profit) worden gebruikt met vermelding van de maker zoals in dit voorbeeld: foto: Duuve.nl | Wil van Duuve. De meeste foto`s uit eigen collectie zijn voorzien van watermerk en copyright en worden in aangepast (web)formaat weergegeven.

Mocht u graag een foto van Duuve.nl willen gebruiken zonder watermerk; stuur even een mail en vertel ons waarvoor u deze foto wenst te gaan gebruiken. In overleg is er een boel (zonder extra onkosten) mogelijk. Duuve.nl is en blijft een (non profit) hobby zonder winstoogmerk of de intentie om er een winstgevend initiatief van te maken. Duuve.nl is bedoeld voor- en door inwoners in de gemeente Duiven waar iedereen een bijdrage kan leveren en waar men hopelijk plezier aan beleefd. Naast het historische gedeelte wordt de website ook gevuld met activiteiten en evenementen in de gemeente.

GelderseBeeldbank.nl

Fotografie zal op de website ook wat meer ruimte gaan krijgen met voornamelijk eigen werk. Geldersebeeldbank.nl zal een (gescheiden) onderdeel worden waarop ik zelf voornamelijk de historie van Duiven en van (geboortestad) Arnhem zal beschrijven en laten zien. Geldersebeeldbank.nl is bedoeld voor liefhebbers van fotografie die de mooiste en grootste provincie van Nederland in beeld brengen met mooie en herkenbare plekken en panden. Mensen die hier hun mooiste plaatjes willen laten zien m.b.t. de provincie Gelderland zijn eveneens van harte welkom. Het staat hen ook vrij om er desgewenst een leuke beschrijving aan toe te voegen zodat er een leuk artikel kan worden aangemaakt. De spelregels volgen in een later stadium.

Veel plezier toegewenst op de website en mocht u graag op de hoogte blijven; geef dan onze pagina op facebook een 'like' zodat u niets hoeft te missen. Vriendelijke groet;

De beheerder van www.Duuve.nl

 • fjk
 • garage nijland
 • hubo maassen
 • newyorkpizza
 • palm groessen
 • van loon finance
 • witjes groessen