Wat is Duuve?
25
ma, jan
0 Nieuwe Items

Wat is Duuve.nl?

Algemeen
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ALGEMEEN - Uitleg over het concept "Duuve.nl".

Duuve.nl is op de eerste plaats een hobby. Ergens in 2008 ontstaan na het zien van een luchtopname (foto) van de Thuvineschool in Duiven waar ik zelf veel tijd heb doorgebracht in mijn jeugd. Het besef dat er in een relatief korte tijd zoveel moois en dierbaars is verdwenen in de gemeente Duiven waaraan we allemaal wel mooie herinneringen bewaren.

Redactie Duuve.nl | 26-05-2019 11:09:01
Artikel delen:

advertentie

Digitale speurtocht

Die foto is voor mij aanleiding geweest van mijn digitale speurtocht

Op zoek naar mooie foto`s en afbeeldingen van het "oude Duiven". De dynamiek van de gemeente Duiven heeft ons veel gebracht maar het heeft helaas ook veel gekost. Zo zijn er de afgelopen jaren veel plekken en gebouwen verdwenen die voor velen vertrouwd waren. Van gymles in de kleine gymzaal aan de Pastoriestraat tot sporten in sporthal de Spelleward aan de Kastanjelaan.

Op vrijdagavond naar ‘Octopus’ in de kelder van het C.C.O.G. op zaterdagmiddag na het voetballen een frietje eten bij Harry de Geus, op zaterdagavond een biljartje leggen bij “Lange Aart” en op zondagmiddag naar discotheek “de Waay” in Groessen. Samen herinneringen ophalen over het oude Duiven, Groessen en Loo.

Gemeente Duiven in beeld

In de afgelopen jaren heb ik mooie foto`s mogen ontvangen van inwoners en heb ik mooie plekken, archieven en beeldbanken ontdekt op het web en probeer ik dit alles met jullie te delen. Het ‘concept’ Duuve.nl is om alle historie die openbaar (maar verspreid) op het web te zien is, op legitieme wijze te bundelen tot één informatief en vermakelijk geheel in een artikel. Een artikel proberen we altijd te voorzien van informatief filmmateriaal, aangevuld met fotomateriaal (eigen werk). Dit alles binnen de (huidige) wetgeving conform AVG/WBP. Like of volg onze facebookpagina en u hoeft dan niets te missen. Ons volgen via Instagram, YouTube of Twitter kan natuurlijk ook.

Beeldbank

Aan de hand van eigen werk, aangevuld met rechtenvrij materiaal en aangeboden materiaal uit eigen collectie; proberen we op de facebookpagina een beeldbank te starten. Dit zal hoofdzakelijk eigen werk zijn welke ik (zodra facebook het weer toelaat) op alfabetische volgorde zal ordenen. Foto`s door “Duuve.nl” gemaakt, zijn te herkennen aan het watermerk linksonder op de foto. Deze foto`s mogen desgewenst (in overleg) worden gebruikt door verenigingen, scholen en instanties o.v.v. “foto: www.duuve.nl”.