17
do, juni
0 Nieuwe Items

Lettertype
  • Kleiner Klein Medium Groot Groter
  • Standaard Helvetica Segoe Georgia Times

DUIVEN - Waterrijk park gelegen aan de oostzijde van Duiven

In park de Nieuweling kunt u genieten van een mooi stukje natuur in Duiven. Het is er heerlijk wandelen en er is genoeg bekijks. Fotografen hebben er meer dan eens ransuilen en ijsvogels weten vast te leggen met hun camera.

Redactie Duuve.nl 15-05-2021 22:10:42

Houten brug

De houten brug op de foto werd vroeger door veel voetballers gebruikt om per (brom)fiets de voetbalvelden van D.V.V. te bezoeken. Zowel op een regenachtige dag als `s winters, wanneer het lichtelijk had gevroren, dan kon dit beruchte bruggetje verdraaid glad zijn en dan lag je zo op je snufferd. Ook tijdens een hete en droge zomer kon dit bruggetje verraderlijk glad zijn, zeker wanneer je na het sporten iets te lang in de sportkantine had gezeten en iets te diep in het glaasje had gekeken.

Voor de jongeren is er een voetbalkooi en een skatebaan. Scouting Duiven opereert vanuit hun blokhut in het park en de korfballers van DUKO zijn hun buren. Liefhebbers van Tennis kunnen kiezen tussen Tennis Centre Duiven of TV Columbae. Gewoon genieten van een heerlijke wandeling kan natuurlijk ook. Fotografen lopen er graag langs de groenstroken bij de sloten, met hun camera zoekend naar vlinders zoals het oranjetipje of de koninginnenpage.

Insectenhotel

Het insectenhotel werpt dan ook zijn vruchten af, evenals de ingezaaide stroken op initiatief van Duiven-Groessen-Loo bloeit. Elk jaar zijn er weer bloeiende en kleurige stroken waar zowel mensen als insecten van genieten. Het park is ook een geliefde uitlaatplek voor hondenbezitters. Zorg er a.u.b. wel voor dat uw hond is aangelijnd zodat ganzen, meerkoeten en zwanen niet worden opgejaagd of worden aangevallen.

Aan de meest oostelijke rand van het park is Afscheidshuis de Liemers gelegen met daarnaast begraafplaats ’t Heijlige Lant. Voor het afscheidshuis ziet u het kunstwerk “Troostbeelden”.